STEAM programa „Maisto chemija“

STEAM programa „Maisto chemija“

Lapkričio 5 ir 8 dienomis, aš ir dar 9 mano bendraklasiai su chemijos mokytoja Giedre Kuodiene ėjome į Šiaulių valstybinę kolegiją. Dalyvavome STEAM programoje „Maisto chemija“. Lektorė V. Petraškienė mums papasakojo apie mitybos piramidę, šokolado naudą ir žalą. Laboratorijoje atlikome įvairius tyrimus. Pirmą dieną analizavome šokolado cheminę sudėtį. Tyrėme trijų rūšių šokoladą. Nustatėme šokolado lydymosi temperatūrą, naudingų sveikatai nesočiųjų riebalų kiekį, angliavandenius. Gautus duomenis surašėme į lentelę, atlikome duomenų analizę. Antrą dieną nustatėme krakmolą, kuris aptinkamas augalinės kilmės produktuose. Stebėjome mėginių pokyčius ir juos paaiškinome. Labiausiai patiko „skaniausias“  laboratorinis darbas „Medaus organoleptinės savybės“. Lektorė supažindino mus su medaus rūšių įvairove.  Sužinojome, kad medus apibūdinamas organoleptiniais šio produkto kriterijais. Atlikdami bandymus ne tik nustatėme medaus rūšis pagal spalvą, kvapą, skonį, konsistenciją,  bet ir  priemaišas medaus mėginiuose.
STEAM programoje „Maisto chemija“ daug sužinojome apie maistą, jo savybes ir kaip jį pasirinkti. Užsiėmimai buvo įdomūs ir reikalingi, nes jie suteikia žinių kasdieniniam gyvenimui.

Ii klasės mokinys Dominykas Liudas Grigonis


Komentarai išjungti.